Back to Press Releases 01 JANUARY 0001

City Football Group anuncia una inversió estratègica de 500 milions de dòlars per part de Silver Lake

City Football Group anuncia una inversió estratègica de 500 milions de dòlars per part de Silver Lake

City Football Group anuncia una inversió estratègica de 500 milions de dòlars per part de Silver Lake

  • La transacció estima el valor del principal operador i propietari privat de clubs de futbol  del món en 4.800 milions de dòlars després de la inversió.
  • Silver Lake fa una inversió de capital per accelerar encara més el creixement i finançar el desenvolupament d’infraestructures i tecnologia.

Manchester, Anglaterra, i Menlo Park, Califòrnia, 27 de novembre de 2019. City Football Group (CFG), l’operador i propietari privat de clubs de futbol més gran del món, ha anunciat avui que Silver Lake, líder mundial en inversions tecnològiques, ha signat un acord definitiu per fer una inversió en accions de 500 milions de dòlars, equivalent a una mica més del 10 % del valor de l'empresa després de la inversió. La transacció estima que el valor de City Football Group serà de 4.800 milions de dòlars després de la inversió.

CFG és propietari de clubs de futbol i negocis relacionats, com ara el Manchester City FC, campió de la Premier League, el New York City FC, el Melbourne City FC, el Yokohama F. Marinos del Japó, el Club Atlético Torque d’Uruguai, el Girona FC d’Espanya i el Sichuan Jiuniu FC de la Xina. L'empresa té més de 2.000 empleats en 12 ubicacions a tot el món i gestiona més de 1.500 jugadors que juguen més de 2.500 partits a l’any, proporcionant una plataforma comercial global i única als seus sponsors i socis comercials

City Football Group utilitzarà els fons d’aquesta inversió per finançar oportunitats de creixement internacional i per seguir desenvolupant els seus actius d'infraestructura i tecnologia.

Cap dels accionistes actuals de CFG ven accions com a resultat d'aquesta transacció . Abu Dhabi United Group, l’instrument d'inversió propietat de sa altesa el xeic Mansour bin Zayed Al Nahyan, segueix sent l’accionista principal de CFG (aproximadament amb el 77 %). A més, el  consorci d’inversors institucionals xinesos, liderat per China Media Capital (CMC Inc conglomerat líder en la indústria dels mitjans i l’entreteniment de la Xina) segueix mantenint aproximadament el 12 % de les accions del CFG.

De conformitat amb l'acord, el Consell del holding City Football Group augmentarà de vuit a nou membres. Egon Durban, soci gerent i director executiu de Silver Lake, representarà Silver Lake com el novè membre del Consell de CFG.

En parlar de la notícia, Khaldoon Al Mubarak, president de City Football Group, va declarar: «Silver Lake és un líder mundial en inversions tecnològiques i estem encantats tant pel reconeixement que suposa la seva inversió en CFG com per les oportunitats de continuar creixent que ens aporta aquesta aliança. Nosaltres i Silver Lake creiem fermament en les oportunitats que representa la convergència d’entreteniment, esports i tecnologia, i la consegüent capacitat del CFG de generar creixement a llarg termini i noves fonts d’ingressos a escala mundial.»

També va afegir: «Valorem l'oportunitat de treballar amb Egon i l'equip de Silver Lake i la seva xarxa per contribuir al creixement global i l’eixamplament de les bases de seguidors de clubs de CFG i el desenvolupament del nostre negoci en general.»

La transacció està subjecta a les condicions de tancament habituals, inclosa l'aprovació de les autoritats en alguns territoris.